ČT: Ceny české filmové kritiky - dvě nominace pro Show!

12.01.2014 20:29

Dvě nominace na Ceny české filmové kritiky získal koprodukční dokument České televize Show! Snímek o zákulisí tuzemského zábavního průmyslu byl nominován v kategorii Nejlepší dokumentární film a režisér Bohdan Bláhovec na cenu RWE pro objev roku.

ČT: Ceny české filmové kritiky - dvě nominace pro Show!
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Show! přináší autentický, v mnohém překvapivý až šokující pohled do života dívčí kapely. Její manažer, otec jedné z členek, ji zakládá jako výhodný a promyšlený byznys. Vytváří tak čistě komerční produkt s cílem ovládnout trh s dětskou populární hudbou.

Film získal Cenu diváků v kategorii Česká radost na loňském Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Tady, ale i po listopadovém uvedení do kin, vyvolal diskuze o tom, kde je hranice mezi rolí rodiče a manažera. „Chování hlavní postavy filmu, manažera skupiny, je v mnoha věcech kontroverzní a sporné,“ uvedl před premiérou Bohdan Bláhovec, který Show! natočil jako absolventský film na pražské FAMU. „Mně šlo však spíše o to vytvořit film, který bude zamyšlením nad standardy, ve kterých žijeme, a jemu samotnému nabídne upřímný pohled do zrcadla. Myslím, že se to povedlo a důkazem toho byla i jeho snaha právní cestou zamezit projekci filmu. Každopádně vím, že je to v jádru poctivý chlap, který se snaží dělat věci nejlépe, jak dovede a myslí to celé vlastně dobře. Jen mu nedochází mnoho důsledků vlastního chování a film je zčásti ukázal. Osobně věřím, že za čas pochopí, co jsem filmem zamýšlel, dojde určité sebereflexe a situace se uklidní.“

Ceny české filmové kritiky vyhlašuje profesní organizace filmových novinářů a publicistů Sdružení českých filmových kritiků o.s.. Letos budou vyhlášeny 25. ledna.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …