ČTÚ: Výpadek FB a nedostupnost služeb operátorů dne 4. října

05.10.2021 13:52 | Tisková zpráva

V souvislosti s celosvětovým výpadkem sítí a služeb u společnosti Facebook, Instagram a aplikace What´s Up, který znamenal negativní dopad na sítě v ČR, ČTÚ prověřil stav provozní bezpečnosti, důvěrnosti a integrity veřejných sítí elektronických komunikací u 3 mobilních operátorů v ČR.

ČTÚ: Výpadek FB a nedostupnost služeb operátorů dne 4. října
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Výpadek služeb společnosti Facebook byl zaznamenán přibližně v době kolem 18 hodin. Vzniklou situaci zhoršovala i zvýšená aktivita uživatelů v datovém provozu pokoušejících se přihlásit do nefunkčních aplikací. Nedostupnost služeb, které operátoři poskytují svým koncovým zákazníkům, se vyskytoval s různou mírou v rozsahu od 5 – 14 % z celkového počtu zákazníků u daného operátora. U žádného z mobilních operátorů nedošlo k narušení veřejné sítě v rozsahu, který by splňoval podmínky pro ohlášení závažného narušení, tak jak tuhle povinnost operátorům stanovuje zákon o elektronických komunikacích. Zákazníci, kteří využívají zákaznické aplikace provozované v datové síti operátora, mohli být rovněž omezeni v jejím využívání. K obnovení plnohodnotného provozního stavu došlo krátce po 23,00 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…