ČTÚ: Zásilky v prioritním režimu České pošty označujte viditelně zkratkou „D+1“

23.02.2020 13:00

V souvislosti se zavedením dvourychlostního doručování u České pošty je nutné zásilky v prioritním režimu označovat na adresní straně viditelně zkratkou „D+1“. Upozorňuje na to vydaná monitorovací zpráva. Se zásilkami bez tohoto označení pošta zachází v režimu ekonomického doručování, třebaže je na nich vylepena dražší písmenná známka A či výplatní známky v hodnotě, odpovídající prioritnímu doručování.

ČTÚ: Zásilky v prioritním režimu České pošty označujte viditelně zkratkou „D+1“
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

V případě takovéto zásilky bez viditelného označení D+1 by se jednalo o přeplacení požadované služby. Pošta ale případné přeplatky nevrací. Bude-li naopak na zásilce vyznačena dispozice pro prioritní doručování (zkratka D+1), ale odesílatel nevylepí známky v odpovídající hodnotě, půjde o nedoplatek. Takovou zásilku pošta sice bude doručovat v prioritním režimu, ale nedoplatek bude vymáhat po adresátovi spolu s přirážkou za nedostatečně vyplacenou zásilku ve výši 17 Kč.

Monitorovací zpráva dále přináší přehled změn v digitálním vysílání a informuje o průběhu procesu přechodu na standard DVB-T2. Během ledna došlo k vypnutí 24 vysílačů DVB-T a naopak bylo zahájeno vysílání 16 vysílačů ve standardu DVB-T2.

Počet stížností, které přijal ČTÚ, klesá. Ve 4. čtvrtletí 2019 se úřad zabýval 442 stížnostmi, což je o 50 méně než v předcházejícím čtvrtletí. Lidé nejčastěji poukazovali na problematiku smluvních změn a ukončování smluv spolu se změnou operátora. Detailní statistiku řešených dotazů a stížností přináší příloha monitorovací zprávy (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…