ČVUT: FJFI spolupracovala s MPO na přípravě kurzů, zaměřených na problematiku dostavby JE Dukovany

19.07.2021 13:04

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT v Praze (FJFI) se podílela na přípravě týdenního vzdělávacího kurzu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR (MPO) nazvaného Mozaika. Ten je určen především pro pracovníky orgánů státní správy a územní samosprávy, kteří se podílí na úkonech přípravy na výstavbu nového jaderného zdroje v České republice.

ČVUT: FJFI spolupracovala s MPO na přípravě kurzů, zaměřených na problematiku dostavby JE Dukovany
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Kurzy poskytnou pracovníkům nezbytnou odbornost ve specifické oblasti, jakou je výstavba jaderného zdroje. Absolvování odborných kurzů jim zajistí potřebnou kompetenci tak, aby byli schopni provádět kvalifikované posouzení předkládané dokumentace a definovat reálné požadavky. Zároveň budou schopni interpretovat a jasně zdůvodnit svá rozhodnutí.

Systém odborného vzdělávání pro pracovníky orgánů státní správy, kteří budou zapojeni do schvalovacích a hodnotících procesů územního a stavebního řízení, je rozdělen do šesti bloků. Časová dotace každého bloku odpovídá jednomu pracovnímu dni.

Na přednáškách a přípravě podkladových materiálů se vedle MPO a FJFI podíleli: Jaderní veteráni, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického v Brně, Fakulta strojí a Fakulta elektrotechnická Západočeské univerzity v Plzni, Státní úřad pro jadernou bezpečnost, Ministerstvo pro místní rozvoj, Elektrárna Dukovany II, ČEPS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …