ČVUT: Fakulta biomedicínského inženýrství otevře studium laboratoř modelů s plastinovanými lidskými těly

07.02.2019 16:14

Chcete vidět DNA z rostlinného materiálu, anatomickou laboratoř s plastinovanými těly, robotické systémy z lega nebo simulace chodu call centra? Pak se zúčastněte interaktivního Dne otevřených dveří Fakulty biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze (FBMI). Ten se koná v pátek 8. února 2019 od 11.00 hod. v budově fakulty na adrese nám. Sítná 3105, Kladno.

ČVUT: Fakulta biomedicínského inženýrství otevře studium laboratoř modelů s plastinovanými lidskými těly
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Zájemci o studium budou moci v 11.00 hodin využít prezentace o studiu na FBMI, kde jednotlivé studijní obory představí studenti a podělí se o své vlastní zkušenosti se studiem.

Po prezentaci si návštěvníci budou moci prohlédnout specializované laboratoře, být svědky nevšedních experimentů a některé z nich si i sami vyzkoušet.

Na simulovaném pracovišti jednotky intenzivní péče budou pro návštěvníky připraveny úlohy spojené s umělým pacientem, včetně umělé plicní ventilace s použitím animálního modelu.

K vidění bude první prototyp mikrovlnného systému pro detekci a klasifikaci cévních mozkových příhod v ČR a realistické modely lidské hlavy. Doc. Dr.-Ing. Jan Vrba, M.Sc. k tomu dodává: „Současně si zájemci budou moci otestovat již hotový aplikátor pro mikrovlnnou hypertermii na agarovém modelu léčené oblasti.“

Odborníci seznámí zájemce s různými druhy implantátů používaných v lidském těle, např. potaženou srdeční chlopeň, zubní implantát, fixační šroub či cévní náhrady.

Pro zájemce o zdravotnické obory bude výjimečně pro veřejnost otevřená laboratoř anatomických modelů s plastinovanými lidskými těly s detaily pohybové soustavy a vnitřních orgánů. Nebude chybět ani ukázka nově pořízených sofistikovaných celotělových simulátorů – kojenec, dítě a dospělý člověk a rovněž plně vybavená fakultní sanita.

Bezpečnostní obory připravily simulaci chodu call centra tísňové linky.

Více o akci, studijních programech a Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…