Celní správa: Celníci odhalili v Praze další nelegální herny

26.08.2018 21:26

V průběhu tohoto týdne provedli pražští celníci na území města Prahy kontrolní akci zaměřenou na nelegální hazard, kdy odhalili dvě nelegální herny, přičemž jednu opakovaně.

Celní správa: Celníci odhalili v Praze další nelegální herny
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Nejdříve se zaměřili na před týdnem zkontrolovanou hernu v Praze 7-Holešovicích, ve které minulý týden zajistili devět nelegálních kvízomatů značky Golden horse a Diascope v hodnotě téměř 900 000 korun. Současně s automaty také zabavili finanční hotovost 101 890 korun, spojenou s nelegální hrou, kterou provozovatel skrýval v kasírtašce a trezoru. Tato kontrola, provedená po pár dnech, ukázala, že provozovatele zabavení přístrojů ani peněz příliš netrápilo a bez skrupulí ve své činnosti pokračoval. Výsledkem pak bylo zadržení dalších sedmi nelegálních výherních hracích přístrojů bez patřičných povolení ministerstva financí.

Zajímavostí je, že tyto nové a opět zadržené automaty byly v herně instalovány po pouhých pěti hodinách po ukončené první kontrole. Vzhledem k tomu, že celníci šli najisto, nebyl problém zadržet i dalších 105 330 korun, opět schovaných v kasírtašce a v trezoru, které byly určeny k vyplácení výher. Celkově tedy v této jedné herně zadrželi během pár dní šestnáct kvízomatů v hodnotě 1 700 000 korun a celkem 207 220 korun v hotovosti, a dále klíče, žetony, čipové karty a další předměty potřebné k nelegální hře.

Další nelegální herna fungující jako bar byla odhalena v Praze 6-Bubenči. Zde byl zjištěn nelegální provoz sedmi kvízomatů v úhrnné hodnotě 686 000 korun bez stanovených povolení podle zákona o hazardních hrách. Kvízomaty byly pražskými celníky také zabaveny a současně byla zajištěna finanční hotovost z provozování nelegální hry ve výši 68 727 korun.

Provozovatelům nelegálního hazardu podle zákona o hazardních hrách hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun, propadnutí zadržených přístrojů, hotovosti a dalších předmětů souvisejících s nelegální hrou.

Pražští celníci od začátku loňského roku, kdy převzali dozorovou činnost nad nelegálním hazardem, zlikvidovali na území hlavního města Prahy 73 nelegálních heren a zabavili 537 výherních hracích přístrojů včetně kvízomatů a slevostrojů, jedenáct stolů pro živé hry, deset rulet, a to vše v celkové hodnotě převyšující 500 000 000 korun, a zajistili téměř tři a půl milionů korun v hotovosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…