Celní správa: Celníci poměřili síly v bězích

09.09.2019 17:56

Přes sto celníků z různých koutů České republiky i Evropy změřilo o víkendu v Teplicích své síly ve sportovním klání.

Celní správa: Celníci poměřili síly v bězích
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celní úřad pro Ústecký kraj ve spolupráci s Klubem celníků pořádal pod záštitou ministryně financí Aleny Schillerové jubilejní 35. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích, které je od roku 2001 zařazeno do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA). V teplickém hotelu Panorama se letos sešlo kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu i 53 zahraničních účastníků ze 14 evropských zemí.

V pátek odpoledne se na start celnické míle postavilo rekordních 79 běžců a běžkyň. Trať dlouhou 1 600 metrů zdolal nejrychleji Andrew Connick z Irska v čase 05:05. Druhý doběhl Lukáš Studnař reprezentující Generální ředitelství cel s časem 05:08 a třetí skončil Tomas Gruslys z litevské celní správy s časem 05:21. V ženské kategorii si nejlépe vedla Ivana Klímová z Celního úřadu pro Kraj Vysočina, která zdolala mílovou trať v čase 06:33. Druhá doběhla Jana Bosáková (06:59) v dresu Generálního ředitelství cel a třetí proběhla cílem Silvija Dvilaityte (07:05) z Litvy.

Na desetikilometrovou trať sobotního hlavního závodu, který odstartoval generální ředitel Celní správy ČR Milan Poulíček, vyrazilo 68 běžců, mezi nimi i 23 odvážných žen. S náročným terénem v okolí hradu Doubravka se nejlépe dokázal vypořádat dvaatřicetiletý Ir Andrew Connick, který zaběhnutým časem 35:47 stanovil nový traťový rekord. Další příčky už patřili českým celníkům. Druhé místo obsadil loňský vítěz Zdeněk Krejčí z Celního úřadu pro Olomoucky kraj s vylepšeným osobním časem 37:23 před třetím Lukášem Studnařem (38:28). V ženách kralovala Ivana Klímová, která potřebovala k zvládnutí 10 kilometrové trati čas 46:44. Druhá doběhla stejně jako na kratší trati Jana Bosáková, které stopky naměřily čas 50:43. Třetí skončila Silvija Dvilaityte (53:10). Výkony běžců sledoval významný host, ministryně financí Alena Schillerová.

I závěrečný Vyřazovací závod měl své vítěze. V kategorii mužů zvítězil Lukáš Studnař a v ženách Magdalena Vydrová.

Běžci, kteří se umístili na stupních vítězů, si při slavnostním ceremoniálu převzali diplomy, ceny a poháry z rukou ministryně financí, generálního ředitele celní správy a ředitele pořádajícího celního úřadu. Čeští celníci v silné konkurenci zahraničních kolegů obstáli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…