Celní správa: Celníci ulovili na jižní Moravě „smečku“

18.08.2018 7:35

Jedenáct zadržených osob, z toho sedm s bohatou trestní minulostí, dvě velkopěstírny marihuany, více než 40 kilogramů předsušeného konopí, dalších 631 vzrostlých rostlin, dva osobní automobily, 150 tablet extáze, šestery hodinky v hodnotě přibližně 100 tisíc korun, 40 tisíc korun v hotovosti a samopal včetně nábojů jsou výsledkem závěrečné realizace trestního spisu „SMEČKA".

Celní správa: Celníci ulovili na jižní Moravě „smečku“
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Prvotní informace o možném nelegálním obchodu s marihuanou získali příslušníci Protidrogového oddělení Celní správy ČR vlastní operativně-pátrací činností koncem února letošního roku. Na konci března zahájili první úkony trestního prověřování ve věci spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Podle počátečních indicií se mělo jednat o skupinu osob z Brna a okolí, která spolu s dalšími organizovala výrobu, distribuci a prodej marihuany nejen v České republice, ale patrně i do zahraničí. Důsledným prověřováním se podařilo zjistit, že do trestné činnosti bylo zapojeno 11 osob. Čtyři z nich jsou v současné době ve vyšetřovací vazbě a ostatní jsou stíhány na svobodě. V sedmi případech se jednalo o nebezpečné recidivisty, kteří se v minulosti již několikrát dostali do střetu se zákonem z důvodu propagace fašismu, pravicového extrémismu, loupeží a jiné násilné trestné činnosti.

Závěrečná realizace případu se uskutečnila ve dvou fázích, a to 10. a 24. července. Vzhledem k jejímu rozsahu spolupracovala s Celní správou ČR také Národní protidrogová centrála a zásahová jednotka PČR JmK. Byly zlikvidovány dvě venkovní pěstírny konopí na Vyškovsku a Znojemsku, zrealizováno šest domovních prohlídek a pět prohlídek jiných prostor. Zadrženým osobám hrozí trest odnětí svobody v rozsahu osm až dvanáct let, případně i propadnutí majetku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…