Celní správa: Celníci v boji s padělky nepolevují

18.09.2021 10:59 | Tisková zpráva

Ústečtí celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. V průběhu tohoto týdne provedli tři kontroly a zajistili zboží v hodnotě téměř 2,5 milionu korun.

Celní správa: Celníci v boji s padělky nepolevují
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Přestože obchodníkům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje některá práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Stejně tomu bylo i v příhraničních obcích Vejprty a Cínovec či v Chomutově.

Ve Vejprtech celníci zkontrolovali dvě kamenné provozovny, ve kterých bylo nabízeno k prodeji různé zboží vykazující znaky padělků. Jednalo se o 378 kusů oblečení, obuvi, batohů, kabelek a hraček renomovaných výrobců a 15 kusů herbicidního přípravku k hubení plevelů. Hodnota zajištěného zboží, vyjádřená v cenách originálních výrobků, vyšplhala na 1 686 150 korun.

Na Cínovci zaměřila hlídka celníků pozornost na místní obchodní centrum, kde odhalila 129 ks parfémů, 43 ks roušek, 31 ks sluchátek, 31 ks textilu, 16 párů obuvi, 14 ks dětských stavebnic, 11 ks dětských hraček a 8 ks herbicidních prostředků podezřelých z porušování práv majitelů dotčených ochranných známek. Hodnotu zajištěného zboží celníci vyčíslili na bezmála 580 tisíc korun.

Do třetice, tentokráte v Chomutově, si celníci vybrali ke kontrole neoznačenou provozovnu umístěnou v panelovém domě. V prodejně zajistili 123 ks figurek a sběratelských karet BRAWL STARS, 11 ks plyšových psů PAW PATROL a 16 ks WC osvěžovačů, u nichž vzniklo podezření, že se jedná též o padělky.

Zajištěné výrobky skončily ve skladě celního úřadu. Obchodníky čeká správní řízení a padělky likvidace. Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále s cílem chránit jak spotřebitele, tak majitele práv duševního vlastnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…