Celní správa: Celorepubliková kontrolní akce zaměřená na kontrolu vybraných výrobků

04.06.2022 20:22 | Tisková zpráva

Ve dnech 9. května až 14. května probíhala kontrolní akce s názvem KARKULKA, které se účastnily s výjimkou Celního úřadu Praha Ruzyně všechny celní úřady. Cílem bylo pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu - vybrané výrobky, primárně zaměřené na minerální oleje, tzn. minerální oleje v různých přepravních obalech (cisterny, IBC kontejnery, sudy, kanystry, nádrže a další).

Celní správa: Celorepubliková kontrolní akce zaměřená na kontrolu vybraných výrobků
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V průběhu šesti dnů bylo provedeno na celém území České republiky 2 100 kontrol. Výsledkem bylo udělení pokuty v celkové výši téměř 110 tisíc korun za porušení v oblasti mezinárodní dohody ADR (přeprava nebezpečných věcí), dálničních známek, nedodržené stanovené maximální hmotnosti vozidel a za porušení v oblasti státního odborného dozoru. Celníkům v Ústeckém kraji se při této kontrolní akci pomocí velkokapacitního rentgenu podařilo odhalit dva běžence bez dokladů, jež se ukrývali v kabině kamionu. Byli stísněni v prostoru nad lehátkem. Velkokapacitní mobilní rentgen využívají celníci na odhalování podloudné přepravy zboží. Rentgen dokáže velice jednoduše odkrýt případné tajné schránky s kontrabandem v kamionech či dodávkách. Rovněž v Ústeckém kraji celníci zajistili 45 kg mražených vepřových žaludků, které byly přepravovány v nevyhovujících podmínkách.

Nejvíce kontrol provedli celníci v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Při kontrolách, které se odehrávaly jak přes den, tak i v nočních hodinách, celníci rovněž prověřili i osoby, jež jsou vedeny v databázi celní správy v evidenci dlužníků. Na dlužných částkách se podařilo vybrat více než 407 tisíc korun.  

Celníci v souhrnu zajistili téměř 950 l minerálních olejů, 71 litrů lihu a lihovin, přes 27 tisíc kusů cigaret a dva kilogramy tabáku, 3552 gramů omamných a psychotropních látek, dva nelegální migranty a 45 kg podezřelého masa.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…