Celní správa: Cesta syrských migrantů skončila v lese u Petrovic

20.10.2021 22:11 | Tisková zpráva

V pondělí krátce po 23. hodině dojela dvoučlenná hlídka výkonového zpoplatnění ústeckých celníků na 83. km dálnice D8 ve směru na Německo tmavomodrou dodávku slovenské imatrikulace, která neměla v systému e-dálnice uhrazen poplatek za užití zpoplatněné komunikace.

Celní správa: Cesta syrských migrantů skončila v lese u Petrovic
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka chtěla vozidlo zastavit na technickém odpočívadle u tunelu Panenská za použití výstražného zařízení a světelného nápisu „následuj mě“ a podrobit ho kontrole. Řidič však na výstražná znamení nereagoval, a naopak začal ujíždět. Nebezpečným manévrováním přitom ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu, včetně příslušníků celní správy, kteří několikrát zabránili přímému střetu.

Pronásledované vozidlo sjelo na 87. km (exit Petrovice) z dálnice a po pár minutách vjelo na lesní cestu, kde narazilo čelně do stromu. Celníci zahlédli, jak řidič ještě před nárazem vyskočil za jízdy z vozidla a dal se na útěk. Jelikož z havarovaného vozidla vylézaly další osoby, které mohly být zraněné, upustila hlídka od pronásledování prchajícího řidiče a kontaktovala Policii České republiky se žádostí o součinnost.

V zavazadlovém prostoru havarovaného vozu se tísnilo 15 osob cizí státní příslušnosti, naštěstí bez viditelných zranění. Díky detailnímu popisu, který zasahující celníci policistům poskytli, byl prchající dvaačtyřicetiletý řidič po krátké době dopaden.

Hlídka celní správy případ pronásledovaného a zadrženého vozidla s migranty předala na místě přivolaným policistům k dalšímu šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…