Celní správa: Další padělky elektronických cigaret na tržnici

14.01.2024 11:42 | Tisková zpráva

Karlovarští celníci zadrželi od začátku nového roku na Chebsku mimo jiné dalších bezmála 1 700 kusů padělků elektronických cigaret.

Celní správa: Další padělky elektronických cigaret na tržnici
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Příslušníci odboru dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj pokračují i v novém roce v kontrolní činnosti. Tentokrát se zaměřili na prodej zboží, jež porušuje práva duševního vlastnictví, a ochranu spotřebitele. Při kontrole tržiště „Asia Dragon Bazar Svatý Kříž“ v katastru obce Cheb zajistili hned v prvním týdnu nového roku více než 2 200 kusů zboží, u něhož vzniklo podezření z porušování práv duševního vlastnictví.

Obchodníci v prostorách před stánky i v nich nabízeli zboží, např. textilní výrobky, kabelky, peněženky i hračky, jako originály světoznámých značek, jehož hodnota by v případě originálních výrobků činila bezmála 2 miliony korun.

Čím dál častěji se karlovarští celníci při kontrolách setkávají také s padělky elektronických cigaret. Před vánočními svátky jich na jedné z tržnic na Karlovarsku zajistili téměř 1 000 kusů, nyní na tržnici na Chebsku bezmála 1 700 kusů. Jednalo se o napodobeniny elektronických cigaret značky „ELF BAR“, jež se již ke konečným spotřebitelům nedostanou. Jejich uvedením do prodeje by majitelům ochranné známky vznikla škoda přesahující 330 tisíc korun.

Celníci zboží zajistili a případy předali k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, bude zboží zlikvidováno ve zkráceném řízení. Celníci budou v kontrolách nejen tržnic pokračovat i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …