Celní správa: Hradečtí celníci inkasovali na pokutách za neuhrazené dálniční známky téměř 3,6 milionu

02.08.2022 20:39 | Tisková zpráva

O skutečnosti, že se jízda po dálnici bez uhrazení dálničního poplatku může nepříjemně prodražit, se jen na úseku dálnice D11 během prvního prázdninového měsíce přesvědčilo 427 řidičů. Oproti průměru předcházejících měsíců 1. pololetí roku 2022 se jejich počet zvýšil o 56 %. Královéhradečtí celníci jim uložili pokuty ve výši téměř 800 tisíc korun.

Celní správa: Hradečtí celníci inkasovali na pokutách za neuhrazené dálniční známky téměř 3,6 milionu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Informace, jež celníkům poskytuje senzorika na rozpoznávání tabulek státní poznávací značky umístěná na mýtných branách, aktuálně vyhodnocují a vytipovaná vozidla si navádějí na kontrolní stanoviště, kde s řidiči jejich přestupky řeší.

Anketa

Bojíte se, že kvůli globálnímu oteplení masivně vyhoří naše lesy?

4%
94%
hlasovalo: 3869 lidí

Za 1. pololetí tohoto roku odhalili celkem 1636 řidičů vozidel do 3,5 tuny, kteří zpoplatněný úsek využili bez úhrady elektronické dálniční známky, a inkasovali od nich pokuty ve výši téměř 2,8 milionu korun.

Při kontrolách elektronického mýta u vozidel nad 3,5 tuny zjistili 732 porušení a uložili pokuty, převyšující jeden milion korun. Nejčastěji se jednalo o vozidla s nedostatečnou sazbou mýtného, kdy řidiči chybně zadali počet náprav.

Dalších téměř 520 tisíc korun celníci vybrali od 266 osob, které neuhradily uložené dopravní pokuty, a s nimiž komunikovali další postup, v případě, že tak neučiní. S výkonem jejich nové kompetence, možností zadržet tabulky státní poznávací značky a zabránit v jízdě motorového vozidla, bývají s výběrem neuhrazených dopravních pokut úspěšní nejen u českých řidičů, ale také u řidičů ze zahraničí. Ti v královéhradeckých statistikách celníků zaujímají více než třetinu z celkového počtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…