Celní správa: Hradečtí celníci odhalili při kontrole únik na clu ve výši 1,8 milionu

14.01.2022 16:09 | Tisková zpráva

Uznáním porušení a uhrazením cla ve výši 1,8 milionu korun byla ukončena kontrola po propuštění zboží u jedné z obchodních společností na Trutnovsku. Královéhradečtí celníci prověřovali její realizované dovozy polypropylenových pytlů z Indie více než pět měsíců.

Celní správa: Hradečtí celníci odhalili při kontrole únik na clu ve výši 1,8 milionu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Na základě charakteristických vlastností výrobků, s přihlédnutím zejména k jejich materiálovému složení, došli po posouzení všech důkazních prostředků k závěru, že údaje o sazebním zařazení a celní hodnotě zboží, které společnost uváděla do předkládaných celních prohlášení, byly chybné.

Svojí činností tak zabránili úniku na clu a uhrazené peníze odvedli do státního rozpočtu (25 %) a rozpočtu Evropské unie (75 %).

V minulém roce provedli celníci v Královéhradeckém kraji v oblasti kontrol po propuštění zboží celkem 33 kontrol, z nichž bylo 29 pozitivních, a doměřili nedoplatky na clu v souhrnné výši téměř tři miliony korun. Dlužné částky byly subjekty uhrazeny, pouze v jednom případě běží splátkový kalendář s úhradou zbývajících 70 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…