Celní správa: Kontrolní akce KRABICE byla zaměřena na nezákonné dovozy a vývozy zboží

12.12.2021 16:51 | Tisková zpráva

Na přelomu listopadu a prosince proběhla celorepubliková kontrolní akce, zaměřená na odhalování nezákonných dovozů zboží a zboží uniklého celnímu dohledu u vybraných přepravních společností.

Celní správa: Kontrolní akce KRABICE byla zaměřena na nezákonné dovozy a vývozy zboží
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Na základě analýzy, zpracované odborným útvarem, byla vytipována depa jednotlivých přepravců, u kterých byly následně provedeny kontroly. Při kontrole byla navázána spolupráce s bezpečnostními řediteli vybraných přepravních společností pro zajištění zdravotních a bezpečnostních opatření vyplývajících z aktuální pandemické situace.

Celníci v rámci kontrolní akce KRABICE provedli celkem 166 kontrol s pomocí mobilního zavazadlového rentgenu a psů, vycvičených na vyhledávání drog a tabáku. Do akce bylo nasazeno zhruba 120 příslušníků.

V průběhu bylo mimo jiné zjištěno porušení v oblasti ochrany práv duševního vlastnictví v celkové hodnotě originálu 1,8 milionu Kč (např. hodinky Rolex, stavebnice Lego, oblečení Burberry atd.), 10,7 g konopí anebo 160 ks tablet výrobku obsahujícího rostlinu Chrpovník Lopuchový, která podléhá tzv. mezinárodní úmluvě CITES.

Pracovníci Celního úřadu pro Zlínský kraj v rámci kontrolní akce KRABICE zjistili přepravu většího množství látek s hormonálním/anabolickým účinkem a léků na potenci, které byly rozděleny do několika menších zásilek. Konkrétně se jednalo o látky, které nejsou v České republice registrovány Státním ústavem pro kontrolu léčiv jako léčivé přípravky. Celková orientační cena zajištěného zboží je cca 1 413 000 Kč. Případ byl předán pověřenému policejnímu orgánu celní správy k dalšímu prověřování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …