Celní správa: Kontrolní akce LOCAL

19.05.2021 16:09

V pondělí 17. května byla Generálním ředitelstvím cel vyhlášena velká kontrolní akce s názvem LOCAL. Kontrola probíhala na území hlavního města Prahy na jižní části okruhu D0 a účastnili se jí pracovníci z Celního úřadu pro hlavní město Prahu a pracovníci z Celního úřadu pro Středočeský kraj.

Celní správa: Kontrolní akce LOCAL
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Nasazen byl rovněž psovod se dvěma speciálně vycvičenými psy, jedním na drogy a zbraně a druhým na cigarety a tabákové výrobky. Kontrolní akce byla zaměřena primárně na kontrolu elektronických dálničních kupónů a zároveň na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu.

V rámci kontroly byla zjištěna téměř stovka porušení, na pokutách celníci vybrali částku více než 200 tisíc korun a na dlužných nedoplatcích vybrali částku 70 tisíc korun.

V letošním roce celní správa zjistila více než šest tisíc porušení při kontrolách časového zpoplatnění. Na místě uložila sankce ve výši téměř osm milionů korun a 31 případů bylo dále postoupeno do správního řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…