Celní správa: Kontroly dálničních známek na dálnici D8

16.07.2020 16:09

Začátek letních prázdnin a s ním související turistická či dovolenková sezóna se odrazil i na zvýšeném počtu řidičů, kteří použili zpoplatněné úseky dálnic bez uhrazení časového poplatku.

Celní správa: Kontroly dálničních známek na dálnici D8
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Na celorepublikové víkendové akci zaměřené právě na vozidla pohybující se po českých dálnicích bez uhrazeného poplatku za jejich použití, se podílely i hlídky výkonového zpoplatnění ústeckých celníků.

Od pátku do pondělí na dálnici D8 zjistily 38 porušení spočívající v absenci dálniční známky či její nevyplnění nebo nenalepení. Za tyto přestupky celníci uložili řidičům pokuty v úhrnné výši 37.500 korun. Mezi hříšníky byli zejména cizinci (72 %). Přenosné platební terminály využilo k uhrazení pokuty platební kartou 22 řidičů, dalších 10 řidičů zaplatilo pokutu hotově a 6 provinilců zvolilo složenku.

Za prvních šest měsíců tohoto roku odhalili ústečtí celníci na svěřeném úseku dálnice D8 celkem 547 případů porušení právních předpisů v systému časového zpoplatnění, Na pokutách vybrali od neukázněných řidičů 522 700 korun. Loni za stejné období to bylo 868 případů a na pokutách bylo vybráno 812.200 korun.

Hlídky výkonového zpoplatnění, pohybující se nepřetržitě po zpoplatněných úsecích dálnic a silnic I. třídy, kontrolují nejen řidiče osobních vozidel, zda mají vylepenou platnou dálniční známku, ale i řidiče nákladních vozidel, zdali uhradili mýtné.

Výsledky celostátní kontrolní akce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…