Celní správa: Kontroly dálničních známek na dálnici D8

16.07.2020 16:09

Začátek letních prázdnin a s ním související turistická či dovolenková sezóna se odrazil i na zvýšeném počtu řidičů, kteří použili zpoplatněné úseky dálnic bez uhrazení časového poplatku.

Celní správa: Kontroly dálničních známek na dálnici D8
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Na celorepublikové víkendové akci zaměřené právě na vozidla pohybující se po českých dálnicích bez uhrazeného poplatku za jejich použití, se podílely i hlídky výkonového zpoplatnění ústeckých celníků.

Od pátku do pondělí na dálnici D8 zjistily 38 porušení spočívající v absenci dálniční známky či její nevyplnění nebo nenalepení. Za tyto přestupky celníci uložili řidičům pokuty v úhrnné výši 37.500 korun. Mezi hříšníky byli zejména cizinci (72 %). Přenosné platební terminály využilo k uhrazení pokuty platební kartou 22 řidičů, dalších 10 řidičů zaplatilo pokutu hotově a 6 provinilců zvolilo složenku.

Za prvních šest měsíců tohoto roku odhalili ústečtí celníci na svěřeném úseku dálnice D8 celkem 547 případů porušení právních předpisů v systému časového zpoplatnění, Na pokutách vybrali od neukázněných řidičů 522 700 korun. Loni za stejné období to bylo 868 případů a na pokutách bylo vybráno 812.200 korun.

Hlídky výkonového zpoplatnění, pohybující se nepřetržitě po zpoplatněných úsecích dálnic a silnic I. třídy, kontrolují nejen řidiče osobních vozidel, zda mají vylepenou platnou dálniční známku, ale i řidiče nákladních vozidel, zdali uhradili mýtné.

Výsledky celostátní kontrolní akce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…