Celní správa: Padělek jako dárek pod stromeček? Riziko, že naletíte, je před Vánocemi výrazně vyšší

23.11.2018 15:48

Středočeští celníci varují, že náš trh zaplavují napodobeniny značkových mobilních telefonů, kosmetiky, oblečení, parfémů, hraček. Riziko, že naletíte, je před Vánocemi výrazně vyšší.

Celní správa:  Padělek jako dárek pod stromeček? Riziko, že naletíte, je před Vánocemi výrazně vyšší
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Někteří lidé si však padělek objednají přes internet zcela vědmě, pak ale musí počítat s tím, že ho celníci s velkou pravděpodobností odhalí.

Jako člověk z vyšších kruhů si pravděpodobně chtěl připadat muž ze středních Čech, který si z Istanbulu objednal luxusní značkové hodinky RICHARD MILLE. Podobné hodinky s monogramem RM zdobí zápěstí světových celebrit i byznysmenů, od rappera Jay-Z přes golfistu Bubbu Watsona až po tenistu Rafaela Nadala či herečku Natalii Portman. Muž však ani v nejmenším netušil, že si tím získá tak maximálně pozornost středočeských celníků, které je bez váhání a k jeho nelibosti ihned zadržely.

Při fyzické konfrontaci zboží s doklady, které tvořily přílohu takzvaného „bezeclíku“, jak se v celnické hantýrce říká zásilkám splňujícím podmínku pro osvobození od dovozního cla, se celníkům nezdálo, že zboží bylo deklarované jako darované, a proto byl balíček podroben úplné vnitřní kontrole. Obzvlášť, když deklarovaná celní hodnota tohoto zboží byla pouhých 18 euro. V obsahu balíčku se však nacházela světoznámá značka luxusních švýcarských hodinek RICHARD MILLE, jejichž dovoz je pro svou vysokou pořizovací hodnotu velmi neobvyklý.

Držitel práva duševního vlastnictví, společnost Turlen Holding SA ze Švýcarska, při následné odborné konzultaci s celníky označil tyto hodinky za padělek a vyčíslil hodnotu originálu na více než tři miliony korun.

Padělek luxusních hodinek se tedy nebude blýskat dotyčnému muži na zápěstí, ale díky dobré práci středočeských celníků povede jeho cesta rovnou do drtičky odpadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…