Celní správa: Padělky za 8 milionů korun

10.04.2022 7:29 | Tisková zpráva

Záběr kontrol mobilních hlídek celníků je značně široký, aktuální výsledky práce Odboru dohledu Celního úřadu pro Kraj Vysočina jsou toho důkazem.

Celní správa: Padělky za 8 milionů korun
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Před týdnem se vysočinští celníci pochlubili zajištěním neznačeného alkoholu v třebíčském baru, tuto středu jsme informovali veřejnost o zadržení dvou tureckých migrantů v kamionu, či záchytu většího množství nezdaněných cigaret a alkoholu. Ve stejný den, 6. dubna, kontroloři ze Stříteže na dálnici D1 odhalili padělky luxusních módních značek, u nichž by souhrnná cena originálních výrobků činila téměř 8 milionů korun.

Jednalo se o padělky značek Louis Vuitton, Dior, Prada, Hugo Boss, Calvin Klein, Gant, Tommy Hilfiger a dalších, které v osobních vozidlech vezli rumunský řidič a Němec tureckého původu. Zajištěné zboží skončilo ve skladu celního úřadu a následně bude zničeno pod celním dohledem.

Letos, až do středy 6. dubna, se celníkům na Vysočině podařilo vypátrat padělané zboží, jehož hodnota by v cenách originálních výrobků činila částku 600 tisíc korun a v loňském roce se jednalo o souhrnnou částku 4,7 milionu korun. Kromě textilu se jednalo např. o padělky mobilních telefonů, sluchátek, hraček, nebo pracích prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…