Celní správa: Poštovní zásilky obsahovaly padělky značkových kabelek

27.08.2020 22:11

Po uvolnění opatření v souvislosti s pandemií evidují ruzyňští celníci zvýšený počet poštovních zásilek, které obsahují padělky renomovaných značek. Za posledních 14 dnů se jednalo o 15 zásilek se zbožím z Asie v celkové hodnotě originálních výrobků ve výši 3,5 miliónu korun.

Celní správa: Poštovní zásilky obsahovaly padělky značkových kabelek
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Velkou oblibou jsou padělky dámských luxusních kabelek a peněženek. O tom svědčí i 12 zásilek, které obsahovaly luxusní kabelky v počtu 17 kusů zn. Hermes, Louis Vuitton, Chanel, Burberry, Michael Kors, Gucci nebo Guess. Dalším oblíbeným artiklem je obuv a oblečení, které bylo zadrženo ve třech zásilkách. Jednalo se o 8 kusů párů obuvi, 42 ks triček a 30 ks mikin zn. Louis Vuitton a Gucci.

U všech případů bylo provedeným šetřením zjištěno podezření z porušování práv duševního vlastnictví k ochranným známkám Hermes International, Louis Vuitton Malletier, Chanel S.A., Burberry Limited, Michael Kors International GmbH, Guccio Gucci S.p.A. a Guess? IP Holder L.P.

Zadržené zboží bude zničeno pod celním dohledem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…