Celní správa: Pražští celníci provedli razii v tržnici Sapa

21.07.2017 21:28

Ve středu 19. července provedli pražští celníci kontrolní akci v tržnici Sapa v Praze 4 – Libuši. Zajistili téměř devět tisíc kusů padělaného textilního zboží (mikiny, sportovní soupravy, košile, trička), obuvi, kožené galanterie (peněženky, kabelky, opasky), brýlí, parfémů a hodinek. Veškerý nabízený sortiment byl označen logy renomovaných světových výrobců, např. Adidas, Nike, Gucci, Puma, Rolex, Ray Bann, Armani, Louis Vuitton, Michael Kors a dalšími.

Celní správa: Pražští celníci provedli razii v tržnici Sapa
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V případě, že by se tyto padělky dostaly do prodeje, škoda majitelům ochranných známek by byla téměř 14 milionů korun. O tom, že jsou pražští celníci v boji proti padělanému zboží úspěšní, svědčí fakt, že od začátku letošního roku provedli na tržnicích více než 30 kontrol a zajistili téměř 90 tisíc kusů nejrůznějších falzifikátů. V těchto případech by škoda majitelům ochranných známek byla více než 97 milionů korun.

Taktiky trhovců bývají, že falzifikáty nenabízí k prodeji přímo na pultě stánku, ale vytipovávají si své potencionální zákazníky, osloví je s nabídkou ke koupi „zaručeně značkového zboží" a odvedou je do své tajné skrýše. Ta bývá např. za dvojitou stěnou stánku, za plentou nebo za zrcadlem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…