Celní správa: Rumuni pašovali cigarety

01.02.2022 22:54 | Tisková zpráva

Hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Ústecký kraj překazila na dálnici D8 nedaleko Lovosic dva pokusy o nelegální převoz cigaret do zemí Evropské unie. Na konci uplynulého týdne odhalila během pár hodin 15 120 kusů pašovaných cigaret.

Celní správa: Rumuni pašovali cigarety
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Nejprve si krátce před polednem celníci vytipovali ke kontrole modrou dodávku s podvalníkem směřující na západ. Rumunské osádky se celníci dotázali, zda nepřeváží ve vozidle cigarety, alkohol, či jiné vybrané výrobky. Osádka celníkům odpověděla, že má dohromady pět kartonů cigaret s rumunskou tabákovou nálepkou pro vlastní spotřebu a tyto kartony cigaret řidič také hlídce předložil. Při provedené kontrole vozidla však celníci v dodávce nalezli dvě tašky obsahující papírové krabice. Po jejich otevření v nich objevili 300 krabiček cigaret zn. PALL MALL s íránskou tabákovou nálepkou. Řidič uvedl, že oněch 6 000 kusů cigaret veze do Holandska pro jednoho známého.

Jen o pár hodin později hlídka zastavila ke kontrole bílou dodávku rumunské imatrikulace s přívěsem, na kterém řidič převážel modré osobní vozidlo značky Opel. Na dotaz hlídky, zda převáží nějaké vybrané výrobky, řidič odpověděl, že on a ostatní čtyři spolucestující mají dohromady šest kartonů cigaret pro osobní potřebu. Ty také následně hlídce předložil. Kontrola vozidla skutečně žádné jiné vybrané výrobky podléhající zdanění, neodhalila. Pozornosti celníků, ale neušlo osobní vozidlo na podvalníku. Při kontrole zavazadlového prostoru celníci odhalili pod podlážkou místo rezervního kola ukryté cigarety. Konkrétně se jednalo o 456 krabiček (9 120 kusů) cigaret zn. Rothmans bez tabákových nálepek. Řidič hlídce sdělil, že o skrytých cigaretách nic neví, měl jen vozidlo přepravit do Belgie

. V obou případech bylo u cigaret výrazně překročeno povolené limitní množství pro jejich přepravu, a jelikož řidiči zároveň nebyli schopni na výzvu celníků předložit jakékoli nabývací či přepravní doklady prokazující jejich zdanění, celníci cigarety zajistili. Únik na daních vyčíslili na bezmála 51 tisíc korun. Oba případy budou dále šetřeny ve správním řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…