Celní správa: Ruzyňští celníci odhalili pašeráka heroinu

12.01.2019 15:27

Ruzyňští celníci odhalili na Letišti Václava Havla v Praze zásilku heroinu. Drogu pašoval ve svém zavazadle pětačtyřicetiletý cizinec, který přicestoval pravidelnou linkou Dubaj - Praha.

Celní správa: Ruzyňští celníci odhalili pašeráka heroinu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci si vytipovali cizince na základě běžné kontroly. Pašerákovo zavazadlo nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo podezření na dvojité dno cestovního kufru. Vlastní fyzickou kontrolou zavazadla za použití sondážní jehly byla zjištěna neznámá látka, která po provedení drogového testu NIK pozitivně reagovala na heroin.

S ohledem na způsob ukrytí bylo za použití mechanických prostředků zajištěno celkem 6 353,4 g drogy včetně obalového materiálu. Přesné množství bude zjištěno dodatečnou komplexní odbornou analýzou. Zda byla droga určena pro tuzemský trh nebo měla pokračovat dále do zahraničí je předmětem dalšího šetření.

Cizinec byl celníky zadržen a předán Národní protidrogové centrále Policie ČR k zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…