Celní správa: Služební pes vyčuchal ve vlacích drogy

20.04.2022 22:11 | Tisková zpráva

Kontrola, zaměřená na nelegální přepravu omamných a psychotropních látek v osobní železniční přepravě, uskutečněná ústeckými celníky na Velký pátek, přinesla pozitivní výsledek, a to v podobě zajištění bezmála 105 gramů omamných látek, tedy drog. Ty přepravovali v příručních zavazadlech dva cestující ve věku 29 let.

Celní správa: Služební pes vyčuchal ve vlacích drogy
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Při kontrole vlakového spoje Porta Bohemica na trase Děčín – Praha služební pes Adeiheid vycvičený k vyhledávání omamných a psychotropních látek označil černý batoh patřící muži s trvalým pobytem v Ústí nad Labem. Fyzickou kontrolou příručního zavazadla byla nalezena zavařovací sklenice s obsahem sušené zelenohnědé rostlinné látky (99,03 g) s typickým zápachem marihuany. Provedený test reagoval pozitivně na kanabis.

O pár hodin později služební pes označil v mezinárodním vlakovém spoji Berliner na trase Praha – Berlín černou sportovní tašku s třemi pruhy, ke které se přihlásil cestující ze Slovenska. V útrobách hygienická taštičky celníci nalezli zatahovací sáček s rostlinnou sušinou (1,53 g), tedy marihuanou a žlutý plastový obal z Kinder vajíčka i s překvapením. Tím byl bílý krystalický prášek (4,25 g). Provedený narkotest reagoval pozitivně, a i kontrolovaná osoba potvrdila, že se jedná o kokain.

Oba cestující svorně vypověděli, že drogy mají pro svou potřebu. Celníci muže včetně zajištěných drog předali, z důvodu věcné nepříslušnosti, Policii ČR k dalšímu šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

16:08 České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

Výroční zpráva Skupiny ČD v tištěné podobě je od letošního roku minulostí. České dráhy zveřejňují ho…