Celní správa: Stanovení váženého cenového průměru cigaret pro rok 2022

19.02.2022 15:40 | Tisková zpráva

Ministerstvo financí stanovilo dle ustanovení § 103 odst. 4 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), na základě souhrnných údajů o výsledcích inventur tabákových nálepek za kalendářní rok 2021, zaslaných Celním úřadem pro Středočeský kraj, vážený cenový průměr cigaret pro rok 2022.

Celní správa: Stanovení váženého cenového průměru cigaret pro rok 2022
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Pokud u cigaret nelze určit cenu pro konečného spotřebitele, je cenou pro konečného spotřebitele vážený cenový průměr (věta druhá ustanovení § 103 odst. 5 zákona). Toto se týká např. cigaret, které se v okamžiku vzniku povinnosti daň přiznat a zaplatit nenacházely v jednotkovém balení, nebo cigaret v jednotkovém balení, přičemž pro takové jednotkové balení, resp. pro cigarety se stejným obchodním názvem a o stejném počtu kusů není Celním úřadem pro Středočeský kraj cena pro konečného spotřebitele stanovena.

Hodnota váženého cenového průměru pro rok 2022 byla stanovena na 5,749 Kč za jeden kus cigarety.
V případě jednotkového balení cigaret o nejběžnějším počtu 20 kusů tento vážený cenový průměr představuje cenu pro konečného spotřebitele 114,98 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…