Celní správa: Z potravin zelená energie

03.12.2022 22:16 | Tisková zpráva

Pardubičtí celníci zajišťovali přímý dohled nad likvidací potravin. Téměř 7 tun mražených výrobků včetně zmrzlin, koblih, baget, lasagne, mletých steaků a jiných trvanlivých potravin nechala na vlastní žádost zlikvidovat firma nakupující potraviny v Anglii. Nevhodné přepravní podmínky, během nichž došlo k opakovanému rozmrazení a znovu zamrazení potravin, zboží zcela znehodnotily.

Celní správa: Z potravin zelená energie
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Zda došlo k technické závadě u mrazírenského vozu firma blíže nespecifikovala. Potraviny v hodnotě 900 000 korun byly před zraky celníků rozdrceny a v tomto případě posloužily jako biologicky rozložitelný odpad na výrobu zelené energie.

Hlídka pardubických celníků řešila v minulém týdnu také nenahlášený dovoz masa v okrese Chrudim. Řidič ázerbajdžánské národnosti převážel bez příslušných dokladů 700 kilogramů kebabu z Polské republiky. V letošním roce je to již sedmý nehlášený dovoz potravin zachycený celníky z Pardubic. Pomyslný rekord drží polský řidič. Jeho vozidlo si v červnu na D11 vytipovali příslušníci mobilního dohledu. Při kontrole zjistili, že příjemce zboží „opomněl“ dovoz 22 tun mražených kuřat předem nahlásit.

Případy nenahlášeného dovozu potravin ze zahraničí předávají celníci k dořešení krajské veterinární správě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…