Celní správa: Zdrogovaný řidič s ukradenou identitou v kradeném voze

12.05.2022 13:27 | Tisková zpráva

Zápletku jako z akčního filmu prožili při výkonu služby celníci z Pardubic. Tři polsky mluvící mladíci pod vlivem návykových látek v kradeném vozidle s kradenou RZ bez dokladů uháněli po D11 ve směru Hradec Králové – Praha bez dálniční známky.

Celní správa: Zdrogovaný řidič s ukradenou identitou v kradeném voze
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Právě absence dálniční známky byla pro celníky prvním impulzem k zastavení vozidla s německou registrační značkou. Pak to již šlo ráz na ráz. Po výzvě celníků k prokázání totožnosti dvě osoby nepředložily žádné doklady, řidič doklad o přechodném pobytu a řidičský průkaz. Oba doklady vystavené na dvě různé osoby. Těžko říct, co si v době kontroly řidič vozidla myslel. Snad doufal v nepozornost celníků, snad ve štěstí.

Více indicií nebylo třeba k důkladné kontrole vozidla, při níž celníci nalezli pod zadní sedačkou obal od cigaret obsahující skleněné trubičky a malé množství neznámé látky, v přihrádce spolujezdce 35 g neznámé bílé látky a v kufru auta kradené polské registrační značky. Po provedení orientační zkoušky na přítomnost omamných a psychotropních látek oba vzorky nalezených látek reagovaly pozitivně.

Prověřováním vozidla celníci zjistili, že vozidlo je hlášené jako odcizené v Polsku a na něm je namontovaná registrační značka pro změnu odcizená v Německu. Přivolaná hlídka Policie České republiky provedla u všech zadržených osob test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle s pozitivním účinkem u řidiče a jednoho spolucestujícího. Za nedlouho na místo kontroly dorazila také dálniční policie, která vozidlo v tu dobu hledala z důvodu odjetí od čerpací stanice v Mohelnici bez zaplacení.

K ukradenému autu, kradeným registračním značkám, jízdě bez dokladů a pod vlivem návykových látek, nelegálnímu držení omamných a psychotropních látek do svého pestrého repertoáru přiřadili mladíci tankování bez placení. Pardubickým celníkům se podařilo zadržet skutečně povedenou trojici! 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…