Celníci překazili nelegální transport léků

09.02.2018 8:08

Kurýra s třemi kilogramy léčivých tablet zneužívaných k výrobě drog odhalili v tomto týdnu ústečtí celníci.

Celníci překazili nelegální transport léků
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Při kontrole mezinárodního vlakového spoje EC směřujícího z Budapešti do Hamburku, zaměřené na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu, doprovázel celní kontrolory i služební pes vycvičený k vyhledávání omamných a psychotropních látek. Rita označila v otevřeném voze cestujícího, který svíral mezi nohama černý batoh.

Celníci v zavazadle objevili igelitovou tašku a v ní podezřelé tři balíčky omotané lepicí páskou. Balíčky, každý o hmotnosti 1 000 gramů, ukrývaly vyloupané tablety bílé barvy. Provedený test reagoval na přítomnost metamfetaminu. U třicetiletého Ústečana byla zároveň provedena bezpečnostní prohlídka, při níž celníci nalezli v kapse bundy elektrický paralyzér ve tvaru svítilny a malé množství látky rostlinného původu. Muž doznal, že se jedná o marihuanu pro vlastní potřebu.

Hlídka celníků o záchytu tablet informovala Policii ČR, která si muže i s prekurzory ve stanici Ústí nad Labem převzala. Muž čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho až pěti let.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …