Celníci zadrželi na dálnici D8 dva opilé řidiče

17.08.2017 18:22

Během týdne odhalily hlídky ústeckých celníků na dálniční komunikaci D8 mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem hned dva řidiče, kteří před jízdou požili alkohol.

Celníci zadrželi na dálnici D8 dva opilé řidiče
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Dvoučlenná hlídka výkonového zpoplatnění si ve středu večer povšimla neoznačeného vozidla značky Škoda Felicie stříbrné barvy, ostaveného na 55. kilometru dálnice D8 ve směru na Ústí nad Labem. Kolem vozidla kroužil starší muž, který na sebe upozornil i tím, že neměl na sobě reflexní vestu. Řidič, kterému prý došel benzín, si po výzvě celníků reflexní vestu oblékl, přičemž jeho chování a koordinace pohybů jednoznačně vykazovaly znaky požití alkoholu. Přivolaná hlídka Policie ČR provedla orientační dechovou zkoušku, která potvrdila přítomnost cca čtyř promile alkoholu v krvi.

Jen o pár dnů dříve (v neděli ve 3:35 hod) spatřila kontrolní hlídka celníků při jízdě po dálnici D8 na 71. kilometru, před nedalekým exitem Ústí nad Labem – Předlice, neosvětlené vozidlo značky Ford Fiesta tmavé barvy odstavené u svodidel. Vozidlo s proraženými pneumatikami a pomačkanými plechy karoserie bylo zjevně po nehodě. Ve voze se nacházel muž kolem 30 let. Když celníci otevřeli dveře, ucítili silný alkoholový odér. Opilec bez viditelných známek zranění za volantem spal. Celníci přivolali policejní hlídku, která si řidiče na místě převzala. Do jejího příjezdu zajistili celníci místo nehody pomocí výstražného osvětlení a usměrňovali dopravu.

Díky rozhodnému jednání zabránili pracovníci celní správy možnému ohrožení životů ostatních cestujících jedoucích po této frekventované dopravní tepně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…