Celníci zadrželi zásilku kokainu

07.11.2018 18:23

Bezmála 1,2 kilogramů kokainu objevila v uplynulých dnech hlídka mobilního dohledu ústeckých celníků při silniční kontrole.

Celníci zadrželi zásilku kokainu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V rámci kontrolní akce NORD zaměřené na přepravu tabákových výrobků a pátraní po zboží uniklém celnímu dohledu kontrolovali ústečtí celníci v příhraničí projíždějící vozidla.  Kolem 16 hodiny si hlídka vytipovala ke kontrole v katastru ústecké čtvrti Předlice stříbrnou Hondu s českou registrační značkou. Řidič na obvyklou otázku, zda veze nějaké zboží, reagoval slovy, že nic neveze. Vzhledem k jeho rozpačitému chování a nervozitě přistoupili celníci k důkladnější prohlídce. V zavazadlovém prostoru objevili batoh, ve kterém se nacházel v bílém ručníku balíček oblepený černou folií. Celníci z balíčku o hmotnosti 1 187,7 gramů odebrali vzorek bílého prášku. Provedená zkouška narkotestem prokázala přítomnost kokainu. Hodnota zajištěné drogy by na černém trhu mohla dosahovat výše kolem tří milionů korun.

Jelikož se řidič pokusil o útěch byl omezen na svobodě přiložením pout. Celníci pro důvodné podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy přivolali Policii ČR, která si zadrženého jednačtyřicetiletého cizince včetně odhalené zásilky kokainu na místě převzala.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…