Celníci zajistili ve Hřensku stovky padělků

10.10.2018 11:54

Ústečtí celníci kontrolovali v uplynulých dnech prodejní stánky na tržnici ve Hřensku. Kontrolu zaměřili především na dodržování práv duševního vlastnictví.

Celníci zajistili ve Hřensku stovky padělků
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V jednom stánku a v prostoru před ním celníci zajistili 358 kusů zboží, u kterého vzniklo důvodné podezření z porušování práv duševního vlastnictví. Kabelky, peněženky, opasky, přívěšky a stavebnice měly jedno společné, vykazovaly znaky padělků. Prodejce výrobky nabízel coby originály světoznámých značek, např. Louis Vuitton, Gucci, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Michael Kors, Guess a Giorgio Armani a Lego. Hodnota zajištěného zboží vyčíslená v ceně originálních výrobků dosáhla téměř 1.25 milionu korun.

Celníci zboží zajistili a uskladnili. Případem se budou zabývat kolegové z oddělení Správního trestání Celního úřadu pro Ústecký kraj.

Někteří obchodníci jsou prostě nepolepšitelní. Přestože jim hrozí propadnutí zboží i peněžité tresty, výrobky, které porušují některá práva majitelů ochranných známek, opakovaně nabízejí. Ústečtí celníci od ledna letošního roku zajistili na tržnicích a v kamenných obchodech téměř šest tisíc kusů různého zboží za více než sedm miliónů korun. V kontrolách a boji proti prodeji padělků budou pokračovat i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…