Vánoce jsou pro ně vůbec nejnáročnějším obdobím v roce. Každý den do skladu kamiony dovezou přibližně 1 500 palet ze závodů Hamé a jiných 1 500 palet plných džemů, okurek, zeleninových směsí, kečupů, hotových jídel, paštik, baget a dalších produktů Hamé zase sklad opustí a zamíří na prodejní pulty do všech koutů Česka i do zahraničí. Skrze tento klíčový logistický uzel proudí více než 90 % ze všech tuzemských produktů Hamé, tedy desítky tisíc tun ročně.
„Nyní o Vánocích jedeme opravdu naplno, na tři směny, provoz máme o 60 procent větší než jindy v roce. Například každý pracovník obsluhující vysokozdvižný vozík za jednu směnu sundá a založí až 250 palet,“ vysvětluje Jiří Černý, ředitel Centrálního distribučního skladu Hamé.
Právě kvůli tomu, aby Hamé dokázalo včas a efektivně vyslyšet všechny požadavky zákazníků, byl tento sklad v roce 2006 vybudován a později dále rozšířen.
U zrodu skladu, který nyní na okraji města zabírá plochu více než 20 000 m2, přitom stál současný generální ředitel Hamé Martin Štrupl. Ten v té době zastával funkci ředitele logistiky a distribuce Hamé. „Tehdy to byl obrovský projekt, ale zpětně musím říci, že se to firmě vyplatilo. Jsou v něm použity moderní skladové technologie s vysokým stupněm automatizace a efektivity. I díky tomuto skladu, který je umístěn v blízkosti jádra naší výroby, jsme jako firma vysoce konkurenceschopní. Dokážeme zkrátka dodat rychle a kvalitně prakticky jakýkoliv výrobek v podstatě komkoliv, bez nutnosti s ním zbytečně manipulovat či překládat jej,“ upozorňuje Martin Štrupl.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva