Centrum Amelie: Jarní zpívání s Iuventus, gaude! na podporu nemocných rakovinou a jejich blízkých

28.03.2023 9:15 | Tisková zpráva

Dne 30. 3. 2023 se v jabloneckém Eurocentru uskuteční od 18:00 benefiční koncert oceňovaného dětského pěveckého sboru IUVENTUS, GAUDE! na podporu bezplatných služeb onkologicky nemocným a jejich blízkým. Akce se koná v rámci Tulipánového měsíce. Měsíce, který již pojedenácté realizuje nezisková organizace Amelie, z.s. na podporu onkologicky nemocných a osvětu veřejnosti.

Centrum Amelie: Jarní zpívání s Iuventus, gaude! na podporu nemocných rakovinou a jejich blízkých
Foto: amelie-zs.cz
Popisek: Centrum Amelie - logo

Amelie, z. s. poskytuje od roku 2006 psychosociální pomoc dospělým onkologicky nemocným a jejich blízkým. Centrum v Liberci funguje od roku 2015 v prostorách Krajské nemocnice Liberec. Je doposud jedinou profesionální organizací, která v regionu poskytuje psychosociální služby dospělým onkologicky nemocným a jejich blízkým komplexně a odborně.

„Onkologicky nemocní a jejich blízcí u nás najdou sociální poradenství, podporu psychologa i různé aktivizační činnosti od pohybových, tvůrčích, kulturních až po vzdělávací. S našimi službami fungujeme i na onkologii nemocnice v Liberci a od dubna je plánována i užší spolupráce s onkologií v jablonecké nemocnici. Nesmím zapomenout na nově v Liberci vzniklý specializovaný dobrovolnický program pro onkologicky nemocné a na možnost využít linku Amelie“ říká Mgr. Petra Kuntošová, koordinátorka Centra Amelie v Liberci.

Cílem Amelie je, aby klient získal co největší podporu ve své náročné situaci tak, aby mu pomohla k jeho co největší soběstačnosti a eliminovala problémy, které mu onkologická nemoc do života přináší. Svými službami slouží organizace jako doplněk zdravotnické péče o nemocné v sociální a psychologické oblasti.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31387 lidí

„S potěšením jsme přijali nabídku uspořádat benefiční koncert, jehož hlavním smyslem je podpora dobročinné organizace Amelie v Liberci. Jsme vděční, že děti mají příležitost pomoci svou hudbou a zpěvem něčemu, co má velký smysl a přitom alespoň malým dílem pomoci těm, kteří pomoc potřebují. Tento koncert nám také umožní přispět k rozšíření povědomí o psychosociální podpoře onkologicky nemocných a jejich blízkých, kterou Amelie poskytuje. Věříme, že návštěvníci večera si koncert užijí a zároveň je bude těšit, že přispívají na dobrou věc. Veš-kerý výtěžek z koncertu poputuje na podporu bezplatných odborných služeb libereckého Centra Amelie.“ uvádí Jitka Holová, předsedkyně SRPDŠ při ZUŠ Jablonec nad Nisou a koordinátorka.

Veškeré služby Amelie jsou onkologicky nemocným a jejich blízkým poskytovány bezplatně, aby si je mohli dopřát i ti, kteří si je sami finančně dovolit nemohou.

„Moc děkujeme pěveckému sboru IUVENTUS, GAUDE! za podporu, která nám pomůže zajistit bezplatné služby onkologicky nemocným a zároveň šířit osvětu o fungování Amelie v Libereckém kraji.“ dodává Kuntošová.

Vstupné na koncert na podporu Amelie je 120 Kč. Možnost zakoupení vstupenky v předprodeji ZDE.

Koncert se uskuteční s podporou města Jablonec nad Nisou.

Další informace najdete ZDE, ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…