Centrum pro regionální rozvoj v říjnu schválilo 500 žádostí o evropské dotace

06.11.2018 12:54

Centrum pro regionální rozvoj České republiky informuje, že během října dokončilo v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) administraci 500 žádostí o platbu v objemu 5,7 miliardy Kč.

Centrum pro regionální rozvoj v říjnu schválilo 500 žádostí o evropské dotace
Foto: Centrum pro regionální rozvoj
Popisek: Centrum pro regionální rozvoj

Za říjen zvládlo Centrum ve velmi krátkém čase reagovat na zvýšený zájem žadatelů o platbu počet předložených žádostí o platbu a výrazně tak přispělo k rychlejšímu čerpání evropských dotací. Tím také zabezpečilo předpoklad pro úspěšné plnění závazků IROP. Centrem schválené žádosti o platbu jsou dále předávány poskytovateli dotace (Ministerstvo pro místní rozvoj ČR), který zajišťuje jejich průběžné proplácení příjemcům.

Nejvyšší schválená žádost o platbu se týkala pořízení 10 trolejbusů, 3 minielektrobusů, 3 minibusů a 5 autobusů na stlačený zemní plyn pro Dopravní podnik města Ostravy. Celková dotační podpora tohoto projektu přesahuje 170 milionů Kč. Nákupem nových autobusů došlo nejenom ke zkvalitnění veřejné dopravy pro cestujících, ale také ke snížení vypouštěných emisí a s tím související zlepšení životní prostředí v ostravských ulicích.

Dopravní podnik města Ostravy podal i další žádosti o dotaci, které mají za cíl obnovu vozového parku za několik stovek milionů korun. Díky finančním prostředkům z výzvy IROP Nízkoemisní a bezemisní vozidla koupily nebo koupí nová vozidla městské hromadné dopravy i dopravní podniky v Hradci Králové, Olomouci nebo Pardubicích. V každém z těchto měst je výše podpory z IROP vyšší než 150 milionů korun. Z menších projektů je dále možné zmínit pořízení elektrobusů například v Náchodě nebo v Kutné Hoře.

Centrum pro regionální rozvoj České republiky (ZDE) je státní příspěvková organizace řízená Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Již od roku 1999 je hlavní činností Centra administrace a kontrola čerpání evropských fondů. V současném programovém období (2014 – 2020) má na starosti administraci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) a programy přeshraniční spolupráce. Centrum je také hostitelskou organizací celoevropské poradenské sítě pro malé a střední podnikatele Enterprise Europe Network. Dlouhodobá zkušenost s realizací projektů podporovaných EU, vlastní řídicí a organizační systémy a certifikace podle mezinárodní normy ISO 9001:20016 umožňují Centru rychle a efektivně vyhovět požadavkům jednotlivých programů i klientů při dodržení vysoké kvality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…