Centrum sociálních služeb Praha: Loď Hermes je do konce srpna mimo provoz

24.07.2015 16:42

Loď Hermes sloužící lidem bez přístřeší čeká jako každoročně v letních měsících všestranný technický servis, aby byla připravena na chladnější a zimní období, kdy je o její služby největší zájem. Už v sobotu byla z těchto důvodů noclehárna uzavřena a v neděli byla loď odtažena do Kralup a odtud v průběhu pondělí dorazila do mělnického přístavu.

Centrum sociálních služeb Praha: Loď Hermes je do konce srpna mimo provoz
Foto: hns
Popisek: Bezdomovec, ilustrační foto

„Bude zde provedena nutná oprava opláštění dna lodi, což bylo podmínkou k technické způsobilosti jejího dalšího provozu. Dále budou provedeny nezbytné servisní opravy jejího interiéru, aby byla připravena na zajišťování pomoci lidem bez přístřeší, zejména v klimaticky horších měsících roku,“ uvedl ředitel Centra sociálních služeb Praha Tomáš Ján s tím, že loď Hermes by měla být mimo provoz do konce srpna.

Na plánovanou servisní odstávku noclehárny byli lidé bez přístřeší dlouhodobě upozorňováni. „I když v letních měsících zájem o toto zařízení opadá, snažili jsme se zajistit klientům náhradní řešení a nenechat je během odstávky jen tak na ulici. Proto jsme s předstihem oslovili neziskové organice a s nimi jsme zajistili případnou pomoc pro klienty z lodi Hermes. Ostatním, kteří v létě odjíždějí na brigády mimo Prahu, jsme zase doporučovali, aby si cestu pokud možno plánovali na inkriminované období,“ upřesnila zástupkyně Centra sociálních služeb Praha Ludmila Tomešová.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…