Česká inspekce životního prostředí nelegálně dovezené exempláře zabaví

05.02.2015 11:52

Na konci ledna odhalili středočeští celníci v zásilce dovoz stovek živočichů včetně exotických motýlů a ještěrů. Jednalo se například o čtyři exotické motýly (Ornithoptera priamus) a dva neživé ještěry - varana indického (Varanus indicus) a scinka novoguinejského (Tribolonotus novaeguineae), kteří byli dovezeni z Papuy Nové Guineje. Pracovníky České inspekce životního prostředí (ČIŽP), kteří na případu s celníky spolupracují, bylo určeno, že se v některých případech jedná o chráněné exempláře uvedené v mezinárodní úmluvě CITES, u kterých musí být předloženo povolení.

Česká inspekce životního prostředí nelegálně dovezené exempláře zabaví
Foto: ČIŽP
Popisek: ČIŽP zabavila zásilku nelegálně přivezených živočichů.

Celá zásilka obsahovala i stovky jiných živočichů, které ale nepodléhají mezinárodní úmluvě CITES. Přesto skončily na dně boxu naplněného lihem nebo zabalené v papírové obálce.

„Případ je nadále v šetření Celního úřadu pro Středočeský kraj. Česká inspekce životního prostředí nelegálně dovezené exempláře zabaví ve správním řízení. Stejnému subjektu jsme už v minulosti pravomocně zabavili nelegálně dovážené exempláře živočichů a uložili pokutu pět tisíc korun,“ řekla Radka Burketová, mluvčí ČIŽP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…