Česká inspekce životního prostředí nelegálně dovezené exempláře zabaví

05.02.2015 11:52

Na konci ledna odhalili středočeští celníci v zásilce dovoz stovek živočichů včetně exotických motýlů a ještěrů. Jednalo se například o čtyři exotické motýly (Ornithoptera priamus) a dva neživé ještěry - varana indického (Varanus indicus) a scinka novoguinejského (Tribolonotus novaeguineae), kteří byli dovezeni z Papuy Nové Guineje. Pracovníky České inspekce životního prostředí (ČIŽP), kteří na případu s celníky spolupracují, bylo určeno, že se v některých případech jedná o chráněné exempláře uvedené v mezinárodní úmluvě CITES, u kterých musí být předloženo povolení.

Česká inspekce životního prostředí nelegálně dovezené exempláře zabaví
Foto: ČIŽP
Popisek: ČIŽP zabavila zásilku nelegálně přivezených živočichů.

Celá zásilka obsahovala i stovky jiných živočichů, které ale nepodléhají mezinárodní úmluvě CITES. Přesto skončily na dně boxu naplněného lihem nebo zabalené v papírové obálce.

„Případ je nadále v šetření Celního úřadu pro Středočeský kraj. Česká inspekce životního prostředí nelegálně dovezené exempláře zabaví ve správním řízení. Stejnému subjektu jsme už v minulosti pravomocně zabavili nelegálně dovážené exempláře živočichů a uložili pokutu pět tisíc korun,“ řekla Radka Burketová, mluvčí ČIŽP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…