Česká národní banka: Upozornění na aktivity společností Savings Funds Limited a Salia Group

20.03.2017 10:12

Vzhledem k množícím se dotazům Česká národní banka opakovaně upozorňuje, že společnost Savings Funds Limited nemá žádné povolení k poskytování finančních služeb v České republice.

Česká národní banka: Upozornění na aktivity společností Savings Funds Limited a Salia Group
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

Společnost Savings Funds Limited klientům nabízela zřízení spořícího účtu a platebního účtu, aniž k takové činnosti obdržela potřebné povolení. Společnost Savings Funds prostřednictvím vedeného účtu zprostředkovávala mimo jiné vyplácení zisků z investice do společnosti Salia Group, která rovněž nemá žádné povolení k poskytování finančních služeb v České republice.

Činnost společností Savings Funds a Salia Group vykazuje znaky neoprávněného přijímání vkladů od veřejnosti, neoprávněného poskytování platebních služeb a neoprávněného shromažďování peněžních prostředků od veřejnosti.

Informace sdělovaná zákazníkům o tom, že Česká národní banka zablokovala peněžní prostředky uložené na účtech těchto společností, a proto je nelze zákazníkům vyplatit, se nezakládá na pravdě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…