Česká národní banka aktualizovala seznam měnových finančních institucí

03.01.2017 20:06

"Měnové finanční instituce" (MFI) zahrnují centrální banku, rezidentské banky a všechny ostatní rezidentské finanční instituce, předmětem jejichž činnosti je přijímat vklady a/nebo prostředky velmi podobné vkladům od jiných subjektů než měnových finančních institucí a na vlastní účet (přinejmenším v ekonomickém smyslu) poskytovat úvěry a/nebo investovat do cenných papírů.

Česká národní banka aktualizovala seznam měnových finančních institucí
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Evropský systém centrálních bank (ESCB) ustanovil postupy průběžného sledování, ověřování a aktualizace seznamu institucí, které tvoří sektor MFI. Cílem je zajištění aktuálního, přesného, maximálně stejnorodého a dostatečně stabilního seznamu pro vykazování rozvahové statistiky pro účely měnových analýz. Seznam MFI nezahrnuje pouze země Eurozóny, ale i členské státy Evropské unie, které nejsou členy měnové unie. Seznam je pravidelně aktualizován na webových stránkách ( http://www.ecb.int) pod heslem "Monetary Financial Institutions' ("List of MFIs').

V České republice zahrnuje sektor MFI centrální banku, banky, fondy peněžního trhu a spořitelní a úvěrová družstva. Od 1.1.2004 je sektor MFI souborem zpravodajských jednotek pro sestavení konsolidované rozvahy MFI v ČR.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …