Česká obchodní inspekce: Mimořádná kontrolní akce v Jevíčku

20.11.2017 18:50

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci v oblasti Jevíčka a okolí. Provedla 18 kontrol, ve kterých se zaměřila na dodržování zákonů v obchodní síti a veřejném stravování. Porušení právních předpisů zjistila téměř u 40 % z nich.

Česká obchodní inspekce: Mimořádná kontrolní akce v Jevíčku
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje uskutečnila na konci měsíce října ve spolupráci s regionální Českou inspekcí životního prostředí a Celním úřadem kontrolní akci, která se zaměřila na podnikatele v obchodní síti, včetně provozoven veřejného stravování v Jevíčku, Městečku Trnávka a Březové nad Svitavou.  V této lokalitě také provedla na 3 čerpacích stanicích odběr 7 vzorků PHM.

Pracovníci České obchodní inspekce provedli celkem 18 kontrol v prodejnách a restauracích a porušení zákonů zjistili u 39 %.  Jednalo se především o porušení zákona č. 634/92 Sb., o ochraně spotřebitele, kdy například prodejci porušili informační povinnosti (§ 9,10,11) nebo nevydali doklad o zakoupení výrobků na žádost spotřebitele s předepsanými náležitostmi (§ 16). Dále se jednalo o porušení zákona č. 22/97 Sb., o technických požadavcích na výrobky a porušení Nařízení Evropského Parlamentu č. 1007/2011, o značení textilních výrobků. Odběry 7 vzorků PHM vyhověly stanoveným jakostním požadavkům.

Inspektoři ĆOI při této akci vydali zákaz prodeje na 205 kusů výrobků ve výši 12 459 Kč. Dále na místě uložili 5 pokut v hodnotě 5 600 Kč a se 2 kontrolovanými osobami bude zahájeno správní řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…