Česká obchodní inspekce: Na Vysočině se prodával alkohol mladistvým

16.01.2019 16:42

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočina uskutečnila v předvánočním čase kontroly zaměřené na zákaz prodeje alkoholu mladistvým na Vysočině.

Česká obchodní inspekce: Na Vysočině se prodával alkohol mladistvým
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Celkem inspektoři provedli 6 kontrol a ve 2 případech bylo mladistvému figurantovi prodáno lahvové pivo ležákového typu. Kontroly inspekce cílila na večerky. Konkrétně se jednalo o provozovny v Batelově a v Třešti.

„Kontroly prokázaly porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Tento přestupek bude řešen ve správním řízení, ve kterém lze uložit pokutu až do výše 1 000 000 korun. Kontroly zaměřené na dodržování zákazu prodeje alkoholu osobám mladším 18 let budou pokračovat i v roce 2019,“ uvedla ředitelka inspektorátu České obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny Martina Střihavková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…