Česká obchodní inspekce: V červenci vyhověly všechny kontrolované vzorky pohonných hmot

02.09.2021 21:20

Česká obchodní inspekce kontrolovala jakost pohonných hmot v červenci 2021. Odebrala 203 vzorků pohonných hmot a všechny vzorky vyhověly stanoveným jakostním požadavkům.

Česká obchodní inspekce: V červenci vyhověly všechny kontrolované vzorky pohonných hmot
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce kontrolovala v červenci jakost pohonných hmot. Na čerpacích stanicích v ČR odebrala 203 vzorků pohonných hmot a všechny vzorky vyhověly stanoveným jakostním požadavkům.

V celkovém hodnocení a porovnání jakosti odebraných vzorků pohonných hmot v červenci oproti červnu bylo zaznamenáno zlepšení z 1,0 % na 0,0 % v počtu nevyhovujících vzorků, jelikož v červnu nevyhověly 2 vzorky LPG. 

Vzorky FAME, směsné motorové nafty, motorové nafty B10, motorové nafty s vysokým obsahem FAME, parafinické motorové nafty, bio-CNG, LNG a bio-LNG, vzhledem k vývoji na trhu s pohonnými hmotami nebyly v měsíci červenci odebrány.

Biopaliva v pohonných hmotách

Ve sledovaném období byl kontrolován obsah methylesterů mastných kyselin u 99 vzorků motorové nafty. Obsah ethanolu v motorových benzinech byl zkontrolován u 84 vzorků. Laboratorními rozbory nebylo zjištěno překročení přípustné horní hranice obsahu biosložek u odebraných vzorků sledovaných motorových paliv.

Výsledky kontroly jakosti pohonných hmot podle inspektorátů:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…