Česká obchodní inspekce: Výsledky mimořádných kontrol na horách

02.02.2021 19:38

Česká obchodní inspekce se v rámci společné kontrolní akce na horách zaměřila na kontroly podle zákona o ochraně spotřebitele. Jednalo se zejména o kontroly na Šumavě, v Krušných horách a Jizerských horách.

Česká obchodní inspekce: Výsledky mimořádných kontrol na horách
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Žádné porušení v dozorové kompetenci ČOI nebylo zjištěno. Akce probíhala ve spolupráci s Policií ČR, která má kompetence postihovat porušení opatření proti šíření nemoci COVID-19.

Inspektoři ČOI se ve společné kontrolní akci zaměřili především na dodržování zák. č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Jednalo se o kontroly v lokalitách Churáňov, Kvilda, Ještěd, Nové město, Boží Dar, Klínovec a okolí. Česká obchodní inspekce během dnešních 65 kontrol na horách nezjistila porušení zákonů v dozorové kompetenci ČOI.

Akce probíhala ve spolupráci s Policií ČR, neboť kontrola dodržování opatření přijatých na základě krizového zákona nebo zákona o ochraně veřejného zdraví není v pravomoci ČOI, ale Policie České republiky a obecní policie, která je oprávněna uložit za takové porušení příkazem na místě pokutu. Dva případy podezření na porušení vládních opatření, kterých si inspektoři při vlastních kontrolách všimli, na místě rovnou řešila Policie ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…