Česká obchodní inspekce objevila nedostatky v prodeji nábytku

19.10.2017 16:38

Na začátku měsíce října uskutečnila Česká obchodní inspekce Ústeckého kraje mimořádnou kontrolní akci v Baumaxu Ústí nad Labem. Nedostatky objevila při nabídce a prodeji nábytku.

Česká obchodní inspekce objevila nedostatky v prodeji nábytku
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Inspektoři regionální ČOI provedli na začátku měsíce října mimořádnou kontrolní akci v provozovně Baumax Ústí nad Labem, která byla zaměřená na nabídku a prodej nábytku. Nedostatky zjistili u dřevěného a čalouněného nábytku, kdy obchodník neposkytl spotřebiteli písemné informace k ošetřování a údržbě. Dále nebyly uvedeny údaje o materiálovém složení, to znamená, že prodejce neuvedl, že se jedná o čalouněný nábytek.

Inspektoři zjistili nedostatky u 15 kusů ze 3 druhů výrobků (polštářky, křesla, pohovky). Pro porušení zákona o ochraně spotřebitele a nařízení EU o technických požadavcích na výrobky uložili kontrolované společnosti na místě pokutu ve výši 5 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.