Česká obchodní inspekce prověřovala poctivost obchodníků na tržnici v Ředhošti

14.08.2017 11:19

Česká obchodní inspekce má ve své pravomoci kontroly nejen v kamenných a internetových obchodech, ale i na tržnicích, kde obchodníci obvykle nabízí farmářské zboží, zahrádkářské produkty, občerstvení, textil, hračky a další drobné spotřební zboží.

Česká obchodní inspekce prověřovala poctivost obchodníků na tržnici v Ředhošti
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

ČOI Libereckého a Ústeckého kraje uskutečnila jednu z takových kontrol na tržnici v Ředhošti, kde provedla 4 kontroly a u všech zjistila porušení zákona o ochraně spotřebitele.

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnila v měsíci červenci 4 kontroly na tradičních trzích v Ředhošti. Na známé tržnici probíhá každou neděli stánkový prodej, kde jsou nabízeny farmářské a zahrádkářské produkty, občerstvení, textil, hračky a další spotřební zboží.

Kontroly byly zaměřené na poctivost prodeje a na vystavení dokladu o zakoupení výrobků na vyžádání. Dále bylo u všech prodejců kontrolováno označení zboží cenou. Rovněž se inspektoři zaměřili na nabídku, prodej a skladování výrobků, u nichž je podezření, že by mohlo dojít k porušení některých práv duševního vlastnictví (padělky).

Inspektoři zajistili výrobky označené značkou ŠKODA, u kterých je podezření, že se jedná o padělky. Na základě dokumentace potřebné k posouzení výrobků předložené majiteli ochranných známek bude provedeno posouzení pravosti výrobků. V dalších třech případech se jednalo o porušení zákona o ochraně spotřebitele, kdy obchodníci neinformovali o ceně zboží, o právech z vadného plnění (reklamace), nevydali doklad o zakoupení zboží na vyžádání, porušeny byly i bezpečnostní předpisy vyplývající z nařízení vlády a ze zákona o technických požadavcích na výrobky u hraček a paralyzérů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec