Česká obchodní inspekce prověřovala poctivost obchodníků na tržnici v Ředhošti

14.08.2017 11:19

Česká obchodní inspekce má ve své pravomoci kontroly nejen v kamenných a internetových obchodech, ale i na tržnicích, kde obchodníci obvykle nabízí farmářské zboží, zahrádkářské produkty, občerstvení, textil, hračky a další drobné spotřební zboží.

Česká obchodní inspekce prověřovala poctivost obchodníků na tržnici v Ředhošti
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

ČOI Libereckého a Ústeckého kraje uskutečnila jednu z takových kontrol na tržnici v Ředhošti, kde provedla 4 kontroly a u všech zjistila porušení zákona o ochraně spotřebitele.

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnila v měsíci červenci 4 kontroly na tradičních trzích v Ředhošti. Na známé tržnici probíhá každou neděli stánkový prodej, kde jsou nabízeny farmářské a zahrádkářské produkty, občerstvení, textil, hračky a další spotřební zboží.

Kontroly byly zaměřené na poctivost prodeje a na vystavení dokladu o zakoupení výrobků na vyžádání. Dále bylo u všech prodejců kontrolováno označení zboží cenou. Rovněž se inspektoři zaměřili na nabídku, prodej a skladování výrobků, u nichž je podezření, že by mohlo dojít k porušení některých práv duševního vlastnictví (padělky).

Inspektoři zajistili výrobky označené značkou ŠKODA, u kterých je podezření, že se jedná o padělky. Na základě dokumentace potřebné k posouzení výrobků předložené majiteli ochranných známek bude provedeno posouzení pravosti výrobků. V dalších třech případech se jednalo o porušení zákona o ochraně spotřebitele, kdy obchodníci neinformovali o ceně zboží, o právech z vadného plnění (reklamace), nevydali doklad o zakoupení zboží na vyžádání, porušeny byly i bezpečnostní předpisy vyplývající z nařízení vlády a ze zákona o technických požadavcích na výrobky u hraček a paralyzérů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…