Česká parlamentní delegace se zúčastnila Zimního zasedání PS OBSE ve Vídni

25.02.2018 17:03

Ve dnech 22. – 23. února 2018 se ve Vídni uskutečnilo 17. Zimní zasedání Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (PS OBSE). Za ČR se zasedání zúčastnili členové Stálé delegace Parlamentu ČR do PS OBSE: poslankyně Karla Maříková (vedoucí Stálé delegace), poslanci Jan Bauer, Josef Hájek, Pavel Plzák a senátoři Jan Žaloudík a Ladislav Václavec.

Česká parlamentní delegace se zúčastnila Zimního zasedání PS OBSE ve Vídni
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Hlavními tématy letošního jednání byly kontrola zbrojení, problematika šíření poplašných zpráv (tzv. „fake news“), klimatické změny, migrace a boj s terorismem. Samotné zasedání zahájil projev předsedy PS OBSE Georga Tsereteliho z Gruzie. Jako hlavní hosté se Zimního zasedání zúčastnili nově zvolený předseda OBSE Thomas Greminger a za současné italské předsednictví OBSE Vincenzo Amendola, náměstek ministra zahraničních věcí.

V rámci zasedání proběhla schůze Stálého výboru, jednání tří hlavních výborů a řada doprovodných akcí. Zasedal také Ad hoc výbor pro migraci, kterého se za českou delegaci zúčastnil jeho nově jmenovaný člen, poslanec Jan Bauer.

Členové delegace měli rovněž možnost projednat bližší spolupráci s poslanci a senátory ze zemí Visegrádské skupiny v rámci setkání, které organizovala současná předsednická země Maďarsko.

Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) je největší regionální organizací, která se zabývá problematikou mezinárodní bezpečnosti. Sdružuje 57 členských států z Evropy, střední Asie a Severní Ameriky. Její Parlamentní shromáždění bylo založeno v r. 1992.

Zimní zasedání PS OBSE dává každoročně příležitost pro parlamentáře z celého regionu OBSE k diskusi s čelními představiteli této organizace o důležitých tématech vztahujících se k jejím závazkům a hlavním hodnotám. Během jednání se připravují hlavní rezoluce, jež budou projednány na letním zasedání PS OBSE, které se letos uskuteční v Berlíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…