Česká pošta: Balíkovna představuje novou aplikaci pro pohodlnou správu balíků

12.12.2023 13:07 | Tisková zpráva

Balíkovna přichází s další novinkou. Poté, co nedávno informovala o možnosti odesílání balíků prostřednictvím AlzaBoxů a možnosti doručování na adresu, představuje významný poskytovatel zásilkových služeb uvedení své nové mobilní aplikace, která nabízí uživatelům jedinečnou možnost plnohodnotné obsluhy služeb Balíkovny přímo z mobilních zařízení s operačními systémy Android a iOS.

Česká pošta: Balíkovna představuje novou aplikaci pro pohodlnou správu balíků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pošta, ilustrační foto

Za měsíc fungování aplikace si ji instalovalo téměř 40 tisíc klientů. Na zařízeních iOS to bylo 14 700 uživatelů a u zařízení se systémem Android to bylo 22 288 uživatelů. Klienti už za uplynulý měsíc odeslali pomocí aplikace 8 794 balíků.

„Uživatelé využijí možnost registrace, která přináší výhody ve formě zvýhodněné ceny za balík nebo zobrazení všech příchozích i odeslaných balíků. Mezi základní funkce aplikace patří registrace a správa profilu a balíků, možnost přípravy dat pro odeslání balíku včetně platby,“ představuje novou aplikaci Lukáš Rampas, ředitel Balíkovny.

Mezi další praktické funkce patří zobrazení kódu pro vyzvednutí/odeslání balíku, úhrada dobírkové částky, navigace na výdejní místo, praktické „push“ notifikace a kompletní přehled o stavu balíku. Nová mobilní aplikace vychází z původní webové aplikace www.balikovna.cz. Umožňuje tedy podávat balíky typu Balíkovna a Balíkovna na adresu, zaplatit pomocí karty online nebo Google Pay / Apple Pay a jejím prostřednictvím je možné odeslat také balík s dobírkou. Aplikace po objednání balíku zobrazuje podací kód a je dostupný také adresní štítek ke stažení. Aplikace umožňuje sledování zásilek v přehledných sekcích pro odesílatele a adresáta a také archivní zásilky (stornované, vyzvednuté či vrácené).

„V sekci Balíkovny lze jednoduše vyhledávat všechny Balíkovny a Balíkovna-BOXy jak v seznamu, tak v mapě. Naši klienti mají k dispozici některé z více než 8000 výdejních míst po celé republice, umístěné na pobočkách České pošty, u externích partnerů nebo ve výdejních boxech,“ popisuje Lukáš Rampas.

Aplikace je zdarma ke stažení na Google Play a App Store pod názvem Balíkovna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…