Česká pošta: Bělásek rozšíří sortiment doplňujících poštovních známek

13.02.2021 9:45

V pondělí 15. února Česká pošta uvede do prodeje výplatní poštovní známku Bělásek z autorské dílny Jaromíra a Libuše Knotkových.

Česká pošta: Bělásek rozšíří sortiment doplňujících poštovních známek
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Nominální hodnota známky je 1 Kč a v nákladu 2 000 000 ks ji metodou ofsetu vytiskla Tiskárna Hradištko, s. r. o. Známka s běláskem se tak připojí k sérii doplňujících výplatních poštovních známek, jejichž nominále je ještě 2 Kč a 4 Kč. Tyto výplatní známky mohou využít podavatelé, kteří disponují známkami s nižší nominální hodnotou, než je cena dle aktuálního znění ceníku základních poštovních služeb a nemusí se těchto známek zbavovat.

Doplňující výplatní poštovní známky jsou ty známky, jejichž nominální hodnota neodpovídá žádné aktuální ceně poskytované služby a slouží k dorovnání hodnoty poskytované služby při využití známek s nižší nominální hodnotou.

Pokud chce někdo využít poštovní známku, jejíž hodnota je 16 Kč a hodlá podat obyčejné psaní v ekonomickém režimu dodání, dle aktuálního ceníku svou známku doplní na obálce třemi korunovými známkami na hodnotu 19 Kč. Zájemci si mohou doplatkové výplatní známky zakoupit na specializovaných filatelistických přepážkách, v Postshopech nebo v e-shopu na webových stránkách České pošty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…